PVC okna

PVC okna slovijo po vrhunski kvaliteti, zato so vse bolj priljubljena

Če ste ravno sredi gradnje svoje hiše ali pa ste se odločili, da boste staro hišo malo prenovili, potem nikakor ne smete pozabiti na nakup kvalitetnih oken. Ker gre za dolgoročno naložbo v prihodnost (oken verjetno ne boste menjali že po par letih) se je dobro pred nakupom prepričati o njihovi kvaliteti, proizvajalcih oken, materialih iz katerih so lahko okna narejena in podobno. PVC okna Trocal spadajo med boljša okna na tržišču, zato z njihovim nakupom gotovo ne boste zgrešili.

Vrhunska okna – naložba v prihodnost

Okna so zagotovo obvezen element vsake hiše, saj predstavljajo vir naravne svetlobe in so hkrati odličen estetski dodatek. Njihova primarna funkcija je seveda to, da v prostor podnevi prinesejo dovolj svetlobe, ki prijetno osvetli naše notranje prostore, seveda pa morajo kvalitetna okna svetlobo tudi zaustaviti, ko to od njih želi stanovalec. Ostale pomembne funkcije, ki se jih morda ne zavedamo dovolj pa so, da prostor toplotno izolirajo, da ne prihaja do prevelikih toplotnih izgub ali vdora toplote, ščitijo prebivalce pred morebitnimi vsiljivci in zagotavljajo zvočno pregrado med zunanjim in notranjim svetom, kar je še posebej dobrodošlo, če živite ob železnici, v središču mesta ali kje drugje, kjer je običajno veliko hrupa. Le kvalitetno narejena in oblikovana okna so kos vsem tem izzivom, zato se le dobro pozanimajte o lastnostih želenih oken.

PVC okna vam zagotavljajo vse zgoraj naštete stvari in še veliko več. O njihovi kvalitetni veliko pove tudi dejstvo, da je ta material trenutno med najboljšimi na tržišču, zato se zanj odloča čedalje več ljudi. Bodite med njimi tudi vi in si zagotovite vrhunska okna za najboljše udobje v objemu vašega doma.

PVC okna
PVC okna so med kupci čedalje bolj priljubljena.

Okna niso od nekdaj sestavni del hiš

Morda se vam ta podatek zdi malo smešen, kajti, kako pa bi drugače lahko dobili naravno svetlobo v stanovanje? A dejstvo je, da pred stoletji ni bilo materialov, ki bi omogočali varnost in toplotno ter zvočno izolacijo, zato je bilo bolj ekonomično, da so v stenah naredili tanke line, ki so prepuščale ravno toliko svetlobe, kot so jo nujno potrebovali. Prava okna z lesenim okvirjem in steklenimi ploščami so si lahko privoščili le najbogatejši, saj so bila draga in visoko obdavčena. Z razvojem tehnologije pa je danes izdelava oken različnih velikost dokaj poceni in okna so postala obvezen element vsakega stanovanja. Vrh tehnološkega napredka zagotovo predstavljajo PVC okna, ki imajo pred lesenimi in drugimi okni kar nekaj prednosti.

Zakaj izbrati PVC okna?

Eden od pomembnih dejavnikov je zagotovo cena. Tovrstna okna so v primerjavi z okni, ki so narejena iz drugih materialov cenovno najbolj ugodna. Seveda je cena odvisna še od več drugih dejavnikov, a če se boste odločili za nakup PVC oken boste za najugodnejšo ceno dobili največ. Taka okna so tudi zelo enostavna za čiščenje, saj jih le vsake toliko časa obrišete z vlažno krpo. Za razliko od lesenih oken ali oken s kovinskimi okvirji, tovrstna okna ne bodo začela gniti ali rjaveti. Poleg vsega tega so PVC okna tudi zelo ekonomična, omogočajo dobro zvočno in toplotno izolacijo, so vodoodporna na razne tekočine, hlape in pline, na njihovo barvo in obliko ne vplivajo niti sončna svetloba, vlaga ali slanost, so zelo trpežna in vsestranska, zato jih lahko namestite kamorkoli želite, imajo majhen vpliv na okolje in se jih da v celoti reciklirati.

Plastični PVC profili so veliko lažji od aluminijastih ali lesenih, kar omogoča enostavno montažo teh oken na vsak objekt, brez večjih posegov. PVC profili omogočajo tudi izredno dobro toplotno in zvočno izolacijo in so neobčutljivi na različne zunanje dejavnike. Okna narejena iz PVC materialov niso vnetljiva, zato omogočajo visoko stopnjo varnosti in zaščite. Na voljo so vam različne oblike profilov, ki vaš dom spremenijo v minimalističen, eleganten, moderen ali klasičen videz – odločitev je vaša.

Širok spekter barv in barvnih dekorjev omogoča, da se ta okna vgradi v vsak objekt, tudi če je še tako star, saj se jih da narediti tudi v videzu lesa. Na vašo željo se lahko njihov videz dopolni z ornamentnimi stekli in sistemi za različne načine odpiranja oziroma zapiranja. S premišljeni izborom zasteklitve si boste zagotovili minimalne toplotne izgube in optimalen vnos sončne svetlobe v vsak prostor. Številnimi dodatki za okna, kot so zaključne letvice, kotniki, okenske police itd., bodo vašemu domu dali piko na i.

PVC okna
PVC okna se ponašajo s številnimi dobrimi lastnostmi.

Okna izberite premišljeno

Čeprav se zdi nakup oken dokaj enostavna stvar, v resnici ni tako. Okna je treba izbirati premišljeno, saj si boste le tako zagotovili kvalitetna okna, ki vam bodo služila vrsto let. Poleg izbire materiala je pomembna tudi izbira profilov, ki se razlikujejo po debelini, zaščiti in varnosti, toplotni prehodnosti, tesnjenju, steklu in podobnih stvareh. Če niste prepričani, kaj bi bilo za vas najbolj primerno, se pred nakupom posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati in skupaj boste našli najboljša okna za vaš dom.

PVC okna so trenutno najboljša in zato najbolj priljubljena izbira med kupci, saj se ponašajo s številnimi pozitivnimi lastnostmi, ki prepričajo tudi največje skeptike. Če torej ravno gradite hišo ali se odločate za nakup novih oken, potem bo to zagotovo najboljša izbira za vas.

Prispevki iz iste kategorije: