Perforirana lamela HERO za vaš dom

Vsak objekt mora imeti zaradi funkcionalnosti poleg oken tudi ustrezna senčila. Med najbolj priljubljena senčila zagotovo spadajo žaluzije. Lamele, iz katerih so sestavljene žaluzije, imajo namreč možnost naklona, ki omogoča natančno nastavljanje stopnje senčenja v prostoru. V osnovi ima lamela gladko površino, obstajajo pa tudi perforirane lamele, ki še dodatno omogočajo prilagodljivost pri senčenju vaših prostorov. Ker je razlika v posameznih lamelah, ki sestavljajo zunanje žaluzije, lahko velika, si v nadaljevanju preberite, kakšne so največje razlike v posameznih žaluzijah in kakšne bodo najbolj primerne za vas in vaš dom.

lamele

Zunanje ali notranje okenske žaluzije?

Senčila imajo več nalog, med katerimi je senčenje prostora med najbolj pomembnimi. Vsako senčilo ponuja različno mero senčenja in zaradi tega obstaja več različnih senčil. V osnovi se delijo na zunanja in notranja senčila. Medtem, ko notranja senčila, med drugim tudi notranje žaluzije, v osnovi ponujajo senčenje prostora in zagotavljanje zasebnosti, imajo zunanja senčila še dodatne naloge. Zunanje žaluzije ponujajo tudi zaščito prostora in okenskih površin pred zunanjimi vremenskimi vplivi.

Čeprav so si zunanje žaluzije v osnovi precej podobne, se lahko po podrobnem pregledu med seboj precej razlikujejo. Razlog za to je lahko način upravljanja žaluzije, velikost in vrsta žaluzije, največjo razliko pa se opazi pri vrstah lamel. Obstaja namreč več vrst lamel, ki zaradi svoje oblike ponujajo različne prednosti.

Lamele so osnova zunanjih žaluzij

Vsaka žaluzija je sestavljena iz več delov. Osnovni in tudi najbolj pomemben del žaluzije pa je lamela. Lamele za okna so dolge debelejše letvice, načeloma izdelane iz aluminija, ki velja za lahek material z ustreznimi lastnostmi, da ščitijo notranji prostor pred zunanjimi vplivi. Največkrat imajo lamele gladko površino, vse bolj pa so priljubljene tudi perforirane lamele. S takimi lamelami je nastavljanje svetlosti v prostoru še lažje, kot pri lamelah s solidno gladko površino. Od vsakega posameznika je odvisno, kakšna vrsta lamele mu najbolj odgovarja, saj bo to vplivalo na občutek v prostoru.

Lamele se med seboj razlikujejo po obliki, pa tudi velikosti in dizajnu. Vse to vpliva na končni izgled zunanjih žaluzij, ki bodo montirane na vaš objekt. Poleg različnih lamel, se lahko zunanje žaluzije opremi še z dodatnimi sistemi, kot je avtomatski senzor za veter in sonce. Ta senzor meri moč sončnih žarkov in ob določeni vrednosti lamele premakne v želeni položaj. Ob močnem vetru pa senzor žaluzije celo samodejno pospravi.

Različne oblike lamel HERO

Pri žaluzijah HERO lahko izbirate med dvema oblikama lamel. Gre za obliko P in S. Pri obliki P gre za lamele čistih in ostrih linij. Ker bo bile žaluzije s to vrsto lamel izdelane tako, da se čim bolj prilegajo objektu, v zaprtem stanju spominjajo na videz rolet. Po drugi strani, pa so žaluzije z vrsto S lamel bolj zaobljene in tudi spominjajo na obliko te črke. Obe vrsti lamel zagotavljata maksimalno temnenje, poleg tega pa se ju lahko na objektu kombinira z roletami.

Čeprav se vrsti lamel med seboj razlikujeta, imata v osnovi enake lastnosti in podobno dobro varujeta pred zunanjimi vplivi. Največja razlika je prav pri videzu lamel, ki se jo bolj podrobno vidi iz zunanje strani, ko so žaluzije spuščene in zaprte.

Prednosti perforirane lamele HERO

Perforirana lamela HERO je posebna vrsta lamel, ki je izdelana za vse, ki imajo radi svetle prostore. Gre za lamele, ki imajo po celotni površini razporejene majhne luknjice. S temi majhnimi luknjicami se v prostor spusti svetloba tudi takrat, ko so žaluzije zaprte. Žaluzije s perforiranimi lamelami so namreč namenjena vsem, ki si želijo svetlega prostora, pa jih moti bleščanje zaradi direktne sončne svetlobe. Tako vam ne bo treba imeti več prižganih luči sredi belega dneva, ker bi bili primorani, zaradi prevelikega bleščanja, spustiti rolete. V prostorih s perforiranimi lamelami lahko tako nastavljate stopnjo svetlobe, ki vam je najljubša, kljub temu pa ne izgubite zasebnosti, ki vam jo nudi spuščena zunanja žaluzija.

Tudi žaluzije s perforiranimi lamelami HERO so na voljo v obliki P in S. Prav tako pa je njihova vgradnja možna v vse sisteme HERO in celo v poševno izvedbo TERO. Tako lahko res izkoristite sončno svetlobo, kot je vam najbolj udobno in v prostoru maksimalno uživate.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so izdelane iz lamel, potem pa jih sestavljajo še maske, vodila in omarice. Vsak sestavni del žaluzij ima več možnosti izdelave. Pri različnih vrstah žaluzij so tako možne številne kombinacije, ki bi bile najbolj primerne za vaš objekt.

Lamele, pa naj bo to gladka ali perforirana lamela HERO, je na voljo v več barvnih odtenkih. Na voljo imate tudi različne barve za zaključne lamele, maske in vodila, ki so načeloma izdelani iz prašno barvanega aluminija. Ta je na voljo v osmih standardnih barvah ali v drugi barvi po naročilu, tako da se res prilega zunanjosti vašega objekta. Prednost prašno barvanega aluminija je ta, da barva ne zbledi in barvanje ni nikoli več potrebno.

Pri zunanjih žaluzijah lahko izbirate tudi med različnimi možnostmi upravljanja. Najbolj osnovno upravljanje je ročno s pomočjo palice. Potem pa imate na voljo tudi upravljanje s stikalom, z daljincem ali pa žaluzije spuščate in dvigujete kar s telefonom ali računalnikom.

Zunanje žaluzije ne spadajo kar brez razloga med ene najbolj priljubljenih senčil na trgu. Žaluzije, ki so izdelane iz lamel HERO, so izdelek podjetja Roltek. Njihovo ponudbo si lahko ogledate na spletni strani ali pa si preberete več na Facebooku, kjer so zbrane najnovejše novice.

Žaluzije HERO so testirane s strani nemškega inštituta

Vse žaluzije HERO so primerno testirane, da lahko pričakujete res največ od izdelka. Poleg tega se vse žaluzije tudi konstantno nadgrajuje, da je njihova zmogljivost vedno boljša. Pri žaluzijah je izjemnega pomena lokacija, kjer se bo žaluzijo uporabljalo. V slovenskem prostoru je tako treba še posebno veliko pozornost nameniti visokim temperaturam, toči in neurjem, ki so zadnja leta vse bolj pogosta.

Zaradi tega se je podjetje Roltek odločilo žaluzije HERO testirati v nemškem inštitutu Prüfzentrum für Bauelemente (PfB), kjer neodvisno izvajajo testiranja obremenitve različnih gradbenih elementov. Po testiranju žaluzij HERO, so bili rezultati več kot zadovoljivi. Pri manjših formatih, so se žaluzije HERO odlično izkazale in prestale moč vetra, ki gre kar 108 km na uro. Pri večjih formatih je imela pri tako veliki moči vetra, žaluzija sicer večji upogib in lamele so izpadle iz vodil. Kljub temu mehanskih poškodb ni bilo in ko se je lamele za okna vstavilo nazaj v vodila, so žaluzije delovale brezhibno.  Rezultati torej kažejo, da so žaluzije HERO vrhunski izdelek, ki ga lahko uporabniki uporabljajo v vseh vremenskih razmerah, kljub temu pa je – tako kot pri vsaki stvari – še vedno prostor za izboljšave.

Nadokenske zunanje žaluzije HERO

Pri nadokenskih zunanjih žaluzijah gre za namestitev žaluzij predvsem pri novogradnjah. Uporabljajo se tako pri zasebni kot komercialni gradnji in take žaluzije so na objektu skoraj nevidne. Že med gradnjo se žaluzijo vgradi v isto odprtino kot okno in skupaj se povežejo v en element. Lamele pri tem HERO.5 sistemu omogočajo maksimalno temnenje in tiho delovanje, poleg tega pa je zaradi posebne vgradnje omarice iz poliuretenske pene omogočena dodatna izolacija za prostor. Ena velikih prednosti teh vrst žaluzij je tudi stabilnost in pa dodatna zaščita pred vlomi.

Taka oblika žaluzij je zato priljubljena pri nizkoenergijskih gradnjah, možno pa jih je opremiti s integriranimi komarniki in motornim pogonom.

Predokenske zunanje žaluzije HERO

Predokenske žaluzije HERO so primerne za novogradnjo ali pa za že zaključene objekte. Gre za sisteme, ki omogočajo odlično zaščito pred vročino, obenem pa poskrbijo za modern izgled objekta. Za vse sisteme predokenskih žaluzij velja, da omogočajo dobro temnenje, tiho delovanje, dolgo življenjsko dobo, dobro zaščito pred vlomi in namestitev na vsak objekt, ne glede na njegovo stanje.

Pri tej vrsti zunanjih žaluzij gre za več HERO sistemov. HERO.1X in HERO.3X omogočata vgradnjo integriranega komarnika, medtem, ko je pri sistemih HERO.2, HERO.3 in HERO.3X možna vgradnja podometnih vodil, ki se skrijejo v fasado. HERO.1 sistem velja za najbolj osnoven sistem, ki je idealen za moderno in nizkoenergijsko gradnjo.

Poševne zunanje žaluzije TERO

Za vse objekte, ki imajo okna nepravilnih oblik, pa bodo primerne poševne zunanje žaluzije TERO. V teh primerih so lamele izdelane posebej za asimetrična okna in vgradnja tega sistema je primerna za novogradnje in za že zaključene objekte. Tudi tukaj lahko izbirate vse možnosti, ki so na voljo pri HERO sistemih, vključno z izbiro vidne in podometne izvedbe. Prav tako pa se lahko odločite za lamele P ali S oblike, na voljo je celo perforirana lamela HERO.

Roltek vam pomaga od ideje do izvedbe

Kombinacij in možnosti za izbiro zunanjih žaluzij je ogromno. Če niste najbolj prepričani za katere lamele za okna se odločiti, vam lahko na pomoč priskočimo Roltek osebje. Z veseljem vam pomagamo izbrati primerne lamele in HERO sistem žaluzij, ki bi bil najbolj primeren za vaš objekt.

Če nas kontaktirate ali pa nas obiščete v našem prodajnem salonu, vam bomo svetovali in vam stali ob strani vse od ideje do izvedbe. Skupaj namreč pretehtamo vse prednosti in slabosti določenih HERO sistemov. Nato se skupaj odločimo za tiste lamele, ki bodo vaš objekt naredile najbolj moderen in funkcionalen, pa naj bodo to gladke ali pa perforirane lamele HERO. Ko se dokončno odločite za določene žaluzije, vam jih po meri izdelamo in po želji tudi vgradimo.

Sledite nam na Instagramu, kjer nas lahko poleg Facebooka in naše spletne strani tudi kontaktirate in preverite vse novosti in aktualnosti.

Prispevki iz iste kategorije: