križarjenje po Jadranu

Križarjenje po Jadranu na lepi ladji Eden v prihajajočem letu 2023

Že razmišljate, kako bi preživeli svoj poletni dopust v letu 2023? Izjemno dobro izbiro najdete na https://www.krizarjenjepojadranu.si/, kjer si lahko preberete več o ideji za vaš dopust v prihajajočem letu. Gre namreč za križarjenje po Jadranu na ladji Eden. Takšen oddih si lahko predstavljate nekako takole, nahajate se na ladji, ki pluje po Jadranu, uživate ob sončnem vzhodu, medtem pa vam postrežejo s svežo kavico in bogatim zajtrkom. Po zajtrku skočite v čudovito, kristalno čisto morsko vodo v skritem zalivu in se grejete na toplem soncu. Čez dan se odpravite še na raziskovanje starih dalmatinskih mest, zvečer pa uživate v odlični večerji in kozarcu dobrega vina. Na ladji opazujete še sončni zahod in se odpravite v sobo, kjer v nežnem zibanju ladje zaspite in se odpočijete za naslednji dan poln dogodivščin. Križarjenje po Jadranu sedaj zveni čudovito, kajne?

Križarjenje po Jadranu z ladjo Eden
Omenjeno križarjenje po Jadranu bo v letu 2023 potekala na ladji Eden. Gre za zelo lepo ladjo, ki je bila ocenjena s štirimi zvezdicami. Ladja Eden je dolga 35 metrov in ima skupno 18 kabin. Na spodnji palubi se nahaja 7 kabin, na glavni palubi 5 in na zgornji palubi 6 kabin. Da bo križarjenje po Jadranu zares udobno, pa kabine vsebujejo svojo kopalnico, s tuš kabino, umivalnikom in straniščem. Prav tako pa so vse kabine klimatizirane, da vam v kabini ne bo vroče. Na ladji Eden pa boste našli še salon, zunanjo teraso in dve palubi z ležalniki, ki sta naravnost odlični za sončenje in pridobivanje lepe barve. Poleg naštetega se ladja Eden ponaša še z odlično posadko in vrhunskim kuharjem, ki vam bo postregel z okusno ter svežo mediteransko hrano. Zaradi vsega naštetega bo vaše križarjenje po Jadranu zares nepozabno.

Program križarjenja v letu 2023
Križarjenje po Jadranu bo v prihajajočem letu 2023 potekalo od 28. 6. do 5. 7., torej 8 dni oziroma 7 nočitev. Program križarjenja vključuje torej 7 nočitev v dvoposteljni kabini in pripadajočo dobrodošlico. Prav tako je v ceno všteto čiščenje ter menjava posteljnine in brisač po potrebi. Križarjenje po Jadranu v naslednjem letu vključuje še eno večerno serenado ob kozarcu vina in eno kapitanovo večerjo, obe doživetji bosta zagotovo nepozabni. Skozi celotno križarjenje pa bo poskrbljeno za vodenje in animacijo. Križarjenje po Jadranu se bo začelo v Trogirju, sledil bo Brač, nadaljevalo se bo do Korčule, Lastova in Visa, sledil bo Hvar, nato zopet Brač, križarjenje pa se bo zaključilo na začetni točki v Trogirju. Celotna pot je torej načrtovana tako, da si boste ogledali kar nekaj znanih Jadranskih biserov. Med potjo boste raziskali dosti otokov, starih kamnitih mest in samotnih zalivov v kristalno čistem morju.

križarjenje po Jadranu

Trogir, Brač in Pelješac
Križarjenje po Jadranu se bo torej začelo v Trogirju, v mestu, ki ga pogosto imenujejo »dragulj Dalmacije«. Mesto je znano po očarljivi marini, izredno ohranjeni arhitekturi, kulturnih znamenitostih in po živahnem nočnem življenju. Druga destinacija bo otok Brač, ki je znan po čudovitih plažah in možnostih za deskanje na vodi, lepi arhitekturi ter odlični kulinariki. Otok Brač je namreč dom vinarstva, oljkarstva in ribolova. Mestece Bol na Braču pa je znano po plaži Zlatni rat, ki sodi med lepše in bolj znane plaže. Po Braču sledi Pelješac, polotok festivalov in lepih plaž s kristalno čisto vodo. Na tem polotoku boste našli tudi ene najstarejših solin v Evropi in kamnito obzidje, ki velja za enega najdaljših ohranjenih zidov na svetu. Obzidje danes meri 5,5 km, povezuje pa Ston in Mali Ston.

Korčula, Lastovo, Vis in Hvar
Križarjenje po Jadranu se bo nadaljevalo od Pelješca do Korčule. Gre za otok, ki spaja naravo, kulturo in tradicijo. Korčula je izjemno razgibana, ponaša pa se s številnimi peščenimi plažami, s tradicionalnimi prireditvami, ribiškimi večeri in bogato zgodovino. Naslednja destinacija križarjenja bo Lastovo, otok, ki je bil leta 2006 razglašen za naravni park. Na tem otoku boste našli neokrnjeno naravo, precej možnih športnih aktivnosti (pohodništvo, tek, kolesarjenje), različne nastanitve in tradicionalno dalmatinsko kulinariko. Naslednja postojanka bo otok Vis, kjer ni masovnega turizma, saj je bil tam prepovedan. Ta otok je precej oddaljen od celine, znan pa je po utrdbah, dvorcih, morskih jamah in čudovitih pogledih na Jadransko morje. Pot se bo nadaljevala do Hvara, ki je znan po čudovitih naravnih lepotah in plažah. Na tem četrtem največjem otoku Hrvaške pa boste našli še zgodovinske ostanke, naravne pokrajine, lepe plaže in dobro kuhinjo.

Prispevki iz iste kategorije: