Najem koče Bohinj

Najem koče v idiličnem Bohinju – vse, kar potrebujete za sprostitev

Bohinj je čudovita turistična destinacija, ki je znana po svoji idilični naravi, kristalno čistem jezeru in mogočnih gorah. Gre za odlično izhodiščno točko za izlete po okoliških hribih ter planinah, kjer boste lahko uživali v dih jemajočih razgledih. Če si želite preživeti nekaj dni ali tednov v objemu narave, je najem koče v Bohinju zagotovo popolna izbira za vas. Idilični objem narave bo poskrbel za vašo popolno sprostitev, oddih in razvajanje, hkrati pa boste lahko izkoristili številne priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Si želite dneve krojiti čisto po svoje in se prepustiti čudežni moči narave, ki vas obdaja? Potem je za vas enostavno sijajna odločitev najem koče! Bohinj vas bo nedvomno očaral z vsem, kar ponuja, saj velja za enega najlepših krajev pri nas.

Zakaj obiskati Bohinj?

Bohinj je pravi naravni biser, skrit v osrčju Julijskih Alp. Nahaja se v zelenem dolinskem območju, ki se razteza ob ledeniškem Bohinjskem jezeru. Velja za priljubljeno turistično destinacijo tako med domačini kot tujci. Turiste privablja s svojo izjemno naravno lepoto in pestrimi možnostmi za aktivnosti na prostem. Vedno znova prevzema predvsem ljubitelje narave, pohodnike in alpiniste, saj so Julijske Alpe eno izmed najboljših območjih za pohodništvo v Sloveniji.

Največja znamenitost tega kraja je Bohinjsko jezero, ki navdušuje s svojo kristalno čisto vodo in idilično pokrajino, ki ga obdaja. Obiskovalcem ponuja tudi različne možnosti za rekreacijo, od kajakaštva, veslanja, ribolova in plavanja. V okolici jezera lahko občudujete planine, gozdove, soteske in slapove, ki veljajo za pomemben del naravne dediščine tega območja. Najlepši razgledi se razprostirajo s Triglava, Vogla in Komna, ki privabljajo množice gorskih navdušencev.

Bohinj torej navdušuje s svojo izjemno naravo, občutkom miru in sprostitve, ki so jih obiskovalci tukaj deležni. Poleg tega pa se ponaša tudi z bogato kulturno dediščino, katero ponosno predstavljajo v muzejih, galerijah in na kulturnih prireditvah.

Če se vam ob misli na vse prelepe kotičke Bohinja kar nasmiha in že tuhtate, kdaj bi se tja odpravili na oddih, vam priporočamo, da se odločite za najem koče. Bohinj boste tako lahko odkrivali iz čudovite izhodiščne točke ter se z izletov vračali v udobno in prijetno nastanitev.

Bohinj je eden izmed biserov slovenske pokrajine

Prednosti najema koče

Najem koče zagotovo prinaša številne prednosti v primerjavi s prenočevanjem v hotelu ali apartmaju.

Nekaj prednosti, ki jih nudi najem koče (Bohinj ponuja kar nekaj tovrstnih namestitev):

 • Večja zasebnost

Koča ponuja večjo stopnjo zasebnosti v primerjavi s hotelom ali apartmajem. V njej lahko uživate v intimi in se izognete gneči, ki je pogosta v hotelih.

 • Boljša povezanost z naravo

Koče se pogosto nahajajo na idiličnih lokacijah v naravi, daleč stran od mestnega vrveža. To pa gostom omogoča popolno sožitje z naravo in njenimi pozitivnimi učinki.

 • Večja fleksibilnost

Koča vam omogoča večjo fleksibilnost v primerjavi s hoteli. Večjo svobodo imate pri načrtovanju svojega dnevnega reda in prilagajanju svojim željam ter potrebam.

 • Večji prostor

Koče so pogosto večje od hotelskih sob in apartmajev. Njihova prostornost gostom omogoča večje udobje in prostor za različne dejavnosti, kot so igranje družabnih iger, branje knjig in podobno.

 • Večja avtonomija

Koča vam omogoča, da si sami pripravite hrano in tako prihranite denar, ki bi ga sicer zapravili za restavracijske storitve v hotelih. Bivanje v koči vam omogoča tudi, da si pripravite hrano po svojem okusu in prehranjevalnem načrtu.

 • Ugodnejše cene

Najem koče je pogosto ugodnejši v primerjavi s prenočevanjem v hotelu. To pa je ključno še posebej v primeru, če potujete z družino ali večjim številom prijateljev.

Najem koče (Bohinj) – nasveti za izbiro

Najem koče Bohinj
Vas zanima najem koče? Bohinj vam bo postregel s pestro izbiro

Izbira prave koče za vaš oddih je zelo pomembna, saj lahko vpliva na kakovost vašega oddiha. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati kočo, ki bo ustrezala vašim potrebam in željam:

 • Določite svoje potrebe (pred začetkom iskanja koče se vprašajte, kaj želite od svojega oddiha. Določite svoje potrebe in želje glede lokacije, velikosti, opreme, cene in drugih dejavnikov)
 • Raziskujte po spletnih straneh (preverite spletne strani, ki ponujajo nastanitve v kočah. Preverite opise, fotografije, ocene in komentarje drugih gostov).
 • Preverite lokacijo (najdite ustrezno lokacijo za najem koče. Bohinj je odlična točka za raziskovanje, zato je pri izbiri pomembna lokacija, ki bo za čas vašega oddiha vaša izhodiščna točka. Premislite tudi, kaj od vaših počitnic pričakujete – če si želite miru in zasebnosti, izberite kočo, ki se nahaja daleč stran od glavnih cest in mestnega vrveža. Če si želite bližine narave in aktivnosti na prostem, izberite kočo, ki se nahaja v bližini pohodniških poti, kolesarskih stez in drugih aktivnosti).
 • Preverite opremo (ali ima koča, ki si jo ogledujete, kuhinjo, kopalnico, posteljnino, brisače in druge potrebne stvari za prijetno bivanje).
 • Primerjajte cene (preverite cene koč in jih primerjajte glede na vaš proračun. Bodite pozorni na dodatne stroške, kot so stroški čiščenja, turistična taksa in druge pristojbine).
 • Preverite razpoložljivost (pred rezervacijo preverite razpoložljivost koče za vaše želene datume bivanja. Nekateri termini se lahko hitro zapolnijo, zato je pomembno, da čimprej uredite najem koče. Bohinj je namreč popularna turistična točka, zato so nastanitve lahko v visoki sezoni hitro zasedene).
 • Preverite ocene drugih gostov

Sedaj ste opremljeni z vsemi pomembnimi informaciji, ki jih potrebujete za najem koče. Bohinj vas bo presenetil z izbiro odličnih nastanitev te vrste, prav tako pa s pestro ponudbo aktivnosti, s katerimi si lahko vaš oddih popestrite.

Ideje za aktivno preživljanje oddiha v Bohinju

Bohinj vas bo navdušil s pestro izbiro aktivnosti, s katerimi si lahko popestrite vaše počitnice. Za vas smo zbrali nekaj predlogov za aktivnosti, ki jih lahko počnete v tem čudovitem naravnem okolju:

 • Pohodništvo – Bohinj je odlično izhodišče za različne pohodniške poti v Julijskih Alpah. Izberete lahko lahkotnejše sprehode okoli Bohinjskega jezera ali zahtevnejše vzpone na okoliške vrhove. Vsak ljubitelj pohodništva bo našel nekaj zase.
 • Kolesarjenje – po Bohinju se lahko zapeljete s kolesom po številnih cestah, poteh in stezah. Odločite se lahko za lažje kolesarske ture okoli jezera ali za zahtevnejše vzpone po planinskih poteh.
 • Plavanje – Bohinjsko jezero ponuja odlične možnosti za plavanje v kristalno čisti vodi. Na plaži pri jezeru lahko najamete ležalnike in se sprostite ob prijetnem skorajda že obmorskem vzdušju.
 • Ribolov – tudi veliko ljubiteljev ribolova se odloči za najem koče. Bohinj oziroma njegovo jezero je priljubljeno območje za ribolov. Primerno je tako za samostojen ribolov ali pa za najem lokalnega vodnika za ribolov, ki vam bo pokazal najboljše ribolovne točke.
 • Adrenalinski športi – Bohinj je idealen kraj za adrenalinske navdušence. Ponujajo se aktivnosti, kot so plezanje, zip line, rafting, canyoning, skoki s padalom in drugi športi, ki poženejo kri po žilah.
 • Zip line – Zip line park Bohinj se nahaja v neposredni bližini Bohinjskega jezera in ponuja zabavno izkušnjo s petimi jeklenicami, ki se razprostirajo med drevesi.
 • Gorsko-tekaški tek – Bohinj ponuja številne steze za gorsko-tekaški tek, kjer se lahko preizkusite v teku po hribih.
 • Izleti po okolici – oglejte si najlepše kraje v okolici Bohinja (planine, slapovi, soteske in kulturne znamenitosti).
Bivanje v koči vas bo prevzelo z udobjem, domačnostjo in pristno intimo

Če povzamemo – v kolikor si želite pobegniti od vsakodnevnega vrveža in se prepustiti čarobni naravi, je najem koče v Bohinju vsekakor lahko odlična izbira za vas. Na voljo je veliko različnih koč, ki nudijo različne stopnje udobja, vse pa so opremljene s potrebnimi stvarmi za udobno bivanje. Bohinj je kraj, ki ponuja številne možnosti za aktivnosti v naravi, kar je idealno za družine, pare ali skupine prijateljev. Najem koče je tudi finančno ugodnejša izbira kot bivanje v hotelu, saj lahko sami pripravite obroke in tako prihranite denar. Torej, bo »najem koče – Bohinj« vaš naslednji pripis na to-do listi? Prepričani smo, da odločitve ne boste obžalovali, saj boste zagotovo doživeli nepozabno izkušnjo, ki jo boste pomnili še dolgo časa.

 

Prispevki iz iste kategorije: