kam na izlet z otrokom

Kam na izlet z otrokom po Sloveniji?

Slovenija je majhna država, a ponuja mnogo zanimivih kotičkov in dogodivščin, ki jih zagotovo še niste doživeli in videli od blizu in prav ti kotički so lahko dober namig, kam na izlet z otokom. Za vas smo poiskali nekaj konkretnih predlogov, ki jih lahko obiščete z otroki različnih starosti, z vozičkom ali z roko v roki z vašim šolarjem. Preživljanje časa v naravi bo dobro del tako vam kot vašemu otroku, pravi balzam za dušo pa bodo tudi zanimive naravne in kulturne znamenitosti, ki jih boste kot družina doživeli skupaj. Ne pozabite, da bo prav vsak izlet v naravo pozitivno vplival tako na otroka, kot tudi starša, vsi boste ob prihodu domov prijetno utrujeni in veseli, ker boste skupaj doživeli veliko zanimivega.

Kam na izlet z otrokom – splošne ideje

Slovenija ima s svojo majhnostjo precej prednosti in je tako vse na dosegu rok, tudi za družinske izlete. Odpravite se lahko v hribe, od tistih najnižjih hribčkov do sredogorja. Nikar ne pozabite, da je lahko že obisk bližnjega hriba razlog, da uživate z otrokom na svežem zraku in v razgledu. Za otroke so zelo zanimivi tudi obiski bližnje reke ali jezera, zvok žuborenja reke bo na vas in na vašega otroka deloval zelo pomirjujoče. Tudi izlet v gozd je lahko prava dogodivščina, hkrati pa izkoristite še aromaterapijo dreves. Nikar ne pozabite na možnost piknika na bližnjem travniku ali pa na povsem drugem koncu Slovenije, tudi to bo nepozabno doživetje za vašega otroka. V nadaljevanju pa so predstavljeni konkretni predlogi, kam na izlet z otrokom.

Kam na izlet z otrokom – Jezero Jasna in Kranjska Gora

Kranjska Gora je izhodiščna točka, kjer parkirate avto in se odpravite peš po lepo urejeni 1,5 km dolgi poti do jezera Jasna, v smeri Vršiča. Pot je primerna tudi za družine, ki imajo svojega najmlajšega člana še v vozičku. Ko pridete do jezera Jasna, se lahko tam okrepčate, se sprehodite okrog jezera, v toplejšem delu leta se lahko tudi malce namočite v hladnem jezeru. Sicer pa vam predlagamo, da izkoristite celoten dan za izlet, oglejte si še Kranjsko Goro, otroci bodo navdušeni nad poletnim sankanjem, nič ne bodo imeli proti, če jih boste peljali tudi na zimsko sankanje na smučišče in pa vedno čarobni naravni rezervat Zelenci. Kranjska Gora je ideja za izlet v vseh letnih časih.

kam na izlet z otrokom

Kam na izlet z otrokom – iz Portoroža v Piran in nazaj

Izlet na Obalo je vedno zelo dobra odločitev, še posebej pa takrat, ko je na Primorskem sonce, drugje po Sloveniji pa megla. Kaj pravite na sprehod po sprehajalni poti, ki vodi iz Portoroža v Piran tik ob morju? Pot je primerna za vozičkanje in tudi za sprehod že malce starejših otrok, saj poteka stran od prometne ceste. Ob prihodu v Piran si na Tartinijevem trgu cela družina zasluži nagrado za prehojeno pot, za vas kava, za otroka pa sladoled. Za otroke je v Piranu pravo doživetje obisk akvarija, kjer lahko opazujejo morske živali iz slovenskega morja. Nazaj v Portorož se lahko sprehodite po isti poti, če pa ste preveč utrujeni, se usedite na avtobus in se do avtomobila kar odpeljite.

Kam na izlet z otrokom– Arboretum Volčji Potok

Arboretum je prava izbira za družinski izlet v vseh letnih časih, še posebej za ljubitelje rastlin in za družine z otroki, vseh starosti. Za tiste malo starejše otroke imajo v Arboretumu Volčji Potok različna igrala, ki jih otroci obožujejo ter zelo zanimivo stalno razstavo velikanov morskih globin in dinozavrov. Vsako pomlad v parku zacveti, za vsakega prebivalca Slovenije en tulipan, torej več kot 2 milijona. Arboretum je zanimiv za ogled v vseh letnih časih, saj v njem uspeva več kot 5000 rastlinskih in drevesnih vrst. Če imate v družini tudi psa, ga lahko brez težav pripeljete s seboj in se skupaj sprehodite po parku. Verjemite, da bo za celo družino to nepozabno doživetje, o katerem boste govorili še več dni.

Kam na izlet z otrokom – Podčetrtek

Ko se odpravite na izlet v Podčetrtek, si je zagotovo vredno ogledati samostan Olimje, ki je bil nekdaj grad, kjer pa si je danes mogoče ogledati tretjo najstarejšo lekarno na stari celini. Za otroke bo obisk Jelenovega grebena pravo doživetje, saj bodo od blizu lahko videli jelene in košute, najbolj pogumni jih lahko tudi hranijo, potem pa seveda ne smete pozabiti obiskati še Čokoladnice, da se malce posladkate. Za vse ljubitelje pravljic pa naj bo ena od postojank tudi Koča pri čarovnici. Sicer pa je v okolici Podčetrtka tudi veliko pohodniških in kolesarskih poti, ki jih lahko kot družina obiščete, za popolno sprostitev vseh članov družine pa poskrbijo Terme Olimia.

Ne glede na to kam se boste odpravili na izlet z otrokom, odmislite vse vsakodnevne skrbi, odložite telefon v nahrbtnik in uživajte v času z otrokom. Prav preživet čas z otrokom in uživanje v trenutku si bo vaš otrok zapomnil za vse življenje.

Prispevki iz iste kategorije: