industrijska vrata

Industrijska vrata so zelo pomemben element vsakega industrijskega obrata

Če imate svoj poslovni objekt ali delate v kakšni tovarni, potem veste, da so dobra industrijska vrata eden izmed ključnih elementov za nemoteno delovanje tovarne. Ne le, da zapirajo prostore, kjer je to potrebno, in tako onemogočajo, da bi v notranjost prostorov pihal veter ali da bi delo motile kakšne druge stvari, so tudi odličen način, da velike hale ločite med seboj in še bi lahko naštevali. Vgradnja industrijskih vrat mora biti zato izvedena strokovno in z mislijo na delo, ki bo tam potekalo – nihče si najbrž ne želi, da bi ga vrata kakorkoli motila pri delu.

Kako izbrati prava industrijska vrata?

Pred nakupom in vgradnjo industrijskih vrat je treba dobro premisliti, kakšna vrata želimo. Biti morajo kakovostna, varna in trajna, saj vrat najbrž ne bomo menjali na vsakih par let. Poleg tega moramo razmisliti, kakšna vrata bi se najbolje skladala z našim objektom – to velja tako glede barve kot izbire materiala in načina vgradnje. Industrijska vrata so ponavadi izpostavljena velikim obremenitvam, hkrati pa morajo delovati brezhibno, zato je zelo pomembno, da so kakovostna in zanesljiva. Če se sredi dela pokvarijo, lahko to predstavlja veliko izgubo za podjetje, ker je delo oteženo. Med drugim je pri izbiri industrijskih vrat pomembno njihovo varno upravljanje, odpornost na različne zunanje vplive, kakovostni in trdoživi materiali, moderen dizajn in različne možnosti zasteklitve (delne ali popolne).

Industrijska vrata so na voljo v najrazličnejših barvah, dimenzijah in dizajnih. Na ta način si lahko vrata izberete povsem po svojem okusu – lahko so zelo izstopajoča s svojo barvo ali poslikavo, lahko so povsem minimalistična, v nežnih in neopaznih barvah … Izberite tista, ki vam najbolj odgovarjajo, saj jih boste vi največkrat videli in morajo zato v prvi vrsti ustrezati vam. Veliko pozornosti morate nameniti tudi izbiri modela industrijskih vrat – bodo sekcijska, hitrotekoča, morda rolo … Vsak model ima specifičen način odpiranja, svoje prednosti in svoje slabosti, zato se pred nakupom dobro posvetujte s strokovnjaki, kakšna vrata bi bila za vas najbolj primerna. Ko imate model vrat izbran, se morate odločiti, kateri del, če sploh kateri, bo zastekljen – več kot bo stekel bolj bo prostor svetel, delovno okolje bo bolj prijazno delavcem, prihranili pa boste tudi pri stroških električne energije, saj ne bo treba imeti prižganih luči.

industrijska vrata
Industrijska vrata so ponavadi izpostavljena velikim obremenitvam, zato morajo biti zelo trpežna in kakovostna.

Kaj je še dobro vedeti pred nakupom industrijskih vrat?

Industrijska vrata so gotovo ena pomembnejših investicij v katerikoli objekt in vsak si želi, da se mu ta investicija povrne z dolgotrajnim in zanesljivim delovanjem. Vrata pa so tudi zelo opazen element vsakega objekta, zato je pomembna tudi njihova vizualna plat. Seveda se okusi vsakega posameznika malo razlikujejo, pa vendar je dobro, da pred nakupom malo razmislite tudi o tem, kako bi izbrana vrata dejansko izgledala na vašem objektu. Pri tem si lahko pomagate tako, da željeni izdelek virtualno preizkusite s pomočjo konfiguratorja. Vas zanima, kako to deluje? Preprosto – vse kar morate narediti je, da v digitalni ekosistem naložite sliko objekta, v katerega želite vgraditi izbrana vrata in že vidite, kako bi vse skupaj izgledalo. Zanimivo, kajne?

Začetna investicija v kakovostna industrijska vrata se marsikomu zdi (pre)velik zalogaj in zato raje na hitro izbere neka vrata, saj se mu zdi, da ena vrata pa že niso tako pomembna. S cenovno ugodnejšimi izdelki sicer v večini primerov ni nič narobe (če cena ni res ekstremno nižja od vseh ostalih), a lahko se zgodi, da se ti izdelki hitro začnejo kvariti, z vsakim servisom in popravilom pa je vedno težje ohranjati vrata takšna, kot so bila na začetku, kar se tiče učinkovitosti in zmogljivosti. Marsikdo potem na dolgi rok ugotovi, da so takšne investicije velik strošek in da bo treba vrata slej ali prej zamenjati, kar v bistvu predstavlja dvakratni strošek. V industrijskem obratu pa si motenj ne smemo privoščiti, zato res poskrbite, da bodo vaša vrata top kvalitete.

industrijska vrata
Industrijska vrata so enostavna za vgradnjo.

Industrijska vrata so dokaj enostavna za vgradnjo, so prostorsko varčna (odvisno od tega, kakšen model izberete) in tiha, kar je zelo zaželeno, saj je ponavadi v tovarni ali industrijskem objektu že tako dovolj glasno, da ni potrebe po tem, da bi ves čas slišali še kako se vrata odpirajo in zapirajo. Pri samem nakupu industrijskih vrat je zato zelo dobro, da se posvetujete s strokovnjaki, tako glede tehničnih kot vizualnih lastnosti, kako jih pravilno vgraditi v prostor in kako jih vključiti v delovni proces, da bodo kar najbolje služila svojemu namenu. Strokovnjaki lahko pridejo tudi na ogled vašega objekta in tako boste skupaj res izbrali tista prava vrata, s katerimi boste zadovoljni.

Industrijska vrata so torej eden pomembnejših elementov proizvodnih obratov, zato je treba pred vsakim nakupom skrbno razmisliti, kakšna vrata želimo in kako se bodo obnesla na našem objektu. Premišljena izbira se vam bo obrestovala, saj dolgo ne boste imeli nobenih stroškov z vrati.

Prispevki iz iste kategorije: