alu vrata

Alu vrata: Sodobna in energetsko varčna rešitev

Ste ravno v gradnji ali prenovi hiše, opremljate stanovanje ali pa zgolj posodabljate opremo? V vseh teh primerih ste zagotovo vsakodnevno priča raznovrstnim odločitvam, kot na primer kakšna bodo vrata, kar pa ni pogosto najlažje izbrati. Na trgu je namreč raznovrstna paleta vhodnih in notranjih vrat različnih barv, oblik in lastnosti. Da bo vaša izbira lažja in predvsem energetsko ter estetsko učinkovita imamo rešitev za vas. Tukaj so sodobna ALU vrata, ki nudijo najvišjo stopnjo zaščite in so energetsko učinkovita, zraven tega pa so na voljo v različnih oblikah in se podajo k vsakemu tipu stavbe.

V nadaljevanju članka vam bomo predstavili, zakaj so alu vrata najvišje na lestvici med vhodnimi vrati, kaj so njihove prednosti ter kakšne vrste alu vrat so na voljo.

alu vrata

Zakaj izbrati alu vrata?

Vhodna vrata so prva stvar, ki jo vidite, ko vstopate v vaš dom in tudi prva stvar, ki pride v stik z vašimi obiskovalci. Zato morajo biti ta takšna, da že na prvi pogled izstopajo in naredijo dober vtis. A poleg tega morajo biti tudi takšna, da nudijo ustrezno zaščito in, da imajo lastnosti, ki so nujna pri vhodnih vratih. To pomeni zaščito pred vlomi, dobra tesnila, ki ne prepuščajo zvoka in toplote, enostavno zapiranje in odpiranje ter energetsko učinkovito sestavo. In alu vrata združujejo vse te lastnosti v enem.

Že na prvi pogled je pri alu vratih vidno, da gre za kakovostna vrata, katerim so se v proizvodnji posvetili in so premišljeno izdelana. Na daleč izgledajo nadvse atraktivno in lepo zaključijo videz hiše ali stanovanja ter dodajo nek sodoben pridih. Od blizu pa vsebujejo premišljene detajle, ki nakazujejo na vrhunsko in hkrati trendovsko izdelavo, ki kar vabi v notranje prostore.

A teh vrat ni soditi samo po zunanji plati. Več kot premišljen je namreč vsak njihov centimeter oziroma že sam material. Izdelana so iz kakovostnega aluminija, ki je na prvi pogled lahek material, a hkrati izredno trden in energetsko učinkovit. Nudi najvišjo stopnjo varnosti tako pred vlomilci, kot tudi pred požari, saj ga ni možno prebiti in je ognjevaren. Kljub temu pa se ponaša z vsemi ekološkimi standardi. Alu vrata se lahko namreč v celoti razgradijo, material pa se lahko ponovno uporabi.

Prednosti alu vrat

To pa še ni vse. Prednost alu vrat je tudi njihova zasnova. Izdelane so v posebni sodobni konstrukciji, ki je za primerjavo z ostalimi vrati, na primer PVC vrati, veliko bolj stabilna. Nadvse privlačne pa so tudi njihove tehnične lastnosti.

Struktura aluminija kot materiala je namreč tehnično izredno obstojna in trpežna. Vrata so trdna in popolnoma neobčutljiva na zunanje vremenske vplive. To pa posledično alu vrata uvršča v sam vrh kar se tiče vhodnih vrat z dolgo življenjsko dobo. Brez težav jih boste torej lahko imeli več let in bodo še vedno takšna kot so bila na začetku.

Poleg obstojnosti pa alu vrata nudijo tudi učinkovito zaščito in zasebnost. Imajo trojno tesnenje in trojno zasteklitev, kar jim omogoča vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo. V primeru, da recimo živite v stanovanjskem bloku, se tako iz vaših prostorov ne bo ničesar slišalo na hodnik. Prav tako ne boste imeli težav z hlajenjem ali ogrevanjem prostorov, saj zrak ne bo uhajal skozi slaba tesnila vrat in se neprestano menjaval.

alu vrata

Kakšne vrste alu vrat so na voljo?

Alu vrata torej brez dvoma spadajo med kakovostna vhodna vrata, ki so premišljeno izdelana in zagotovo izstopajo iz povprečja. Njihova posebnost pa je še ta, da so izredno prilagodljiva, zaradi česar so na voljo v različnih oblikah in barvah.

So prava izbira tako za tiste, ki si želijo zgolj običajnih, nevpadljivih vrat, kot tudi za tiste, ki bi raje nekaj bolj modernega in izstopajočega. Sovpadajo z vsemi tipi objektov ter vsemi stilskimi okusi.

Pri podjetju Cugelj so v ta namen pripravili tri različne tipe vhodnih alu vrat, in sicer alu vrata linije Basicline, Masterline ter Premiumline. Linija Basicline zajema klasična vhodna vrata z enostavnim dizajnom ter elegantnimi linijami. Linija Masterline je kot nekakšna trendovska nadgradnja Basicline in je primerna za vse, ki si želijo vhodna vrata, ki imajo nekaj več. Linija Premiumline pa je najbolj ekstravagantna in sodobna ter primerna za tiste najbolj zahtevne stranke in moderne tipe objektov, na primer tudi za pasivne hiše.

Sestavite alu vrata po svojih željah

Da bodo vaša nova alu vrata še bolj posebna, pa v podjetju Cugelj ponujajo možnost, da si vrata prilagodite po svojih željah in imate tako popolnoma unikatna. Imajo namreč lastno proizvodnjo, v kateri se vsakim vratom posebej posvetijo in jih izdelajo individualno.

Zgoraj naštete osnovne modele alu vrat si lahko tako pri njih prilagodite tako po širini kot tudi po višini. Da bodo dimenzije res takšne, kot vam sovpadajo v prostor. Odločite se lahko tudi glede same konstrukcije ter izberete smer odpiranja vrat, navznoter ali navzven. Po vaših željah pa vam bodo izdelali tudi vse detajle ter prilagodili barvo vrat. Ni namreč nujno, da so vrata zgolj črna ali bela, kajne?

V kolikor si to želite, vam lahko pri podjetju Cugelj svetujejo in pomagajo tudi pri dizajnu samih vrat. Z vami pa se bodo dogovorili še glede oblike kljuk in ročajev ter možnosti zasteklitve. Tudi ti dodatki namreč pomembno vplivajo tako na izgled kot tudi na funkcionalnost vhodnih vrat.

Omejitev glede vaših novih vhodnih vrat torej praktično ni. Prepustite domišljiji prosto pot in sestavite svoja sanjska vrata, ki bodo popestrila vaš dom in privabila poglede.

alu vrata

Prispevki iz iste kategorije: