dermaestetik

Dermaestetik je specialist na področju kozmetične terapije

Kozmetična terapija je pomembno področje dela, saj se nanaša na poznavanje in delo s kožo, ki je največji človeški organ. Specialist na tem področju, natančneje torej specialist napredne kozmetične terapije, pa se imenuje dermaestetik. Če si želite izvedeti več o tem, ali pa se želite tudi sami izobraziti in s tem pridobiti naslov dermaestetika, pa se odpravite na povezavo www.aikon-academy.com/izobrazevanja/dermaestetik/, kjer boste našli vse potrebne informacije. Če vas to področje zanima, pa lahko že v oktobru pričnete s predavanji in se približate nazivu dermaestetika.

Kaj pomeni naziv dermaestetik?

Uradni naziv za specialista napredne kozmetične terapije I. stopnje je dermaestetik. Kot nakazuje že naziv, gre za poznavanje kože in dela z njo. Koža je največji človeški organ, obenem pa je tudi najbolj izpostavljen organ, zato nanj vpliva ogromno dejavnikov. Velik del negativnih dejavnikov prihaja iz okolja, saj ima koža neposreden stik s svojim okoljem. Gre torej za obširno in kompleksno področje, v katerega sodijo tudi najrazličnejša stanja kože, zato je za učinkovito delo potrebnega kar nekaj poglobljenega znanja. Ravno znanje pa je tisto, ki ga posameznik pridobi, ko se prijavi na program izobraževanja za končni naziv dermaestetika.

dermaestetik

Kaj počne dermaestetik?

Specialist napredne kozmetične terapije I. stopnje, se torej poglobljeno ukvarja s kožo in vsemi njenimi stanji, za kar mora imeti precejšnjo količino poglobljenega znanja. Ko posameznik uspešno pridobi znanje in ustrezen naziv, pa lahko prične z delom. Povsem konkretno dermaestetik prepoznava in rešuje problematike kože ter njena kompleksna stanja. Za tovrstno delo mora biti dobro seznanjen s strukturo kože, mehanizmi delovanja kože in tudi s sinergijsko oziroma odvisnostno povezavo kože s preostalim telesom. Delo tega specialista temelji na znanstveno potrjenih pristopih, na objektivnem znanju in tudi na strokovnih medicinskih osnovah, kar pomeni, da delo poteka neodvisno od obstoječih trendov in smernic različnih blagovnih znamk.

Program dermaestetik in zaključni izpit

Pogoja za pridobitev naziva dermaestetika, sta obiskovanje programa in tudi uspešno opravljen zaključni izpit, na katera se lahko prijavite na zgoraj priloženi povezavi. V splošnem je vsebina programa sestavljena iz več ciljev, ki se jih tekom izobraževanj zasleduje. Povsem konkretno je osrednji cilj progama specializacija na področju kozmetične terapije, s katero je povezan tudi naziv specialist napredne kozmetične terapije I. stopnje. Cilji programa so tudi usvajanje strokovnih znanj o delovanju kože in napredni kozmetični terapiji, razlikovanje med medicinskimi in kozmetičnimi stanji kože ter reševanje kompleksnih stanj kože in sposobnost celostnega pristopa k problematikam kože. Pomembna cilja programa pa sta še doseganje sposobnosti načrtovanja osebno prilagojenih programov z upoštevanjem telesnih vplivov ter tudi učinkovito kombiniranje kozmetičnih izdelkov, prehranskih dopolnil in aparaturne tehnike.

dermaestetik

Komu je program namenjen in kaj prinaša?

Program dermaestetik je namenjen vsem, ki si želijo postati specialisti napredne kozmetične terapije I. stopnje in tako izvajati napredno kozmetično terapijo. Prav tako je program namenjen vsem, ki si želijo nadgraditi obstoječe znanje o negi kože in v svoje delo uvesti napredno kozmetično terapijo. Za prijavo na program se pogosto odločajo zaposleni v estetskih klinikah in kozmetičnih salonih, dermatologi, zaposleni v hotelih, v kozmetičnih trgovinah in lekarnah, prav tako pa tudi diplomanti višje in visoke kozmetične šole. Za prijavo na program se odločajo, saj s tem pridobijo možnost izvajanja napredne kozmetične terapije, razširitev strokovnih kompetenc na področju reševanja primarne problematike kože, ter izboljšanje kozmetičnih storitev in ponudbe.

Kaj je vključeno v program dermaestetik?

Program vključuje 7 celodnevnih predavanj oziroma modulov ter potrebna gradiva za posamezna predavanja. Ob prihodu je v program vključen paket dobrodošlice, prav tako pa je vključen tudi posvet s strokovnjaki akademije Aikon. Ob uspešno zaključenem programu in izpitu, se pridobi naziv dermaestetik, temu pa sledi tudi svečana podelitev diplom. Prav tako ob uspešno zaključenem programu nastopi vpis v register Dermaestetikov, sledita pa tudi podpora pri marketingu storitev in orden akademije.

Prispevki iz iste kategorije: