življenjsko zavarovanje

Življenjsko zavarovanje – danes pametna odločitev za jutri brez skrbi

Vsak dan se nam zgodi kar nekaj nepredvidljivih dogodkov in med njimi so tudi težke situacije, ki jih ni moč preprečiti. Lahko pa se zavarujete, da se vam ob neprijetnih situacijah ni treba ukvarjati še s finančnimi skrbmi. Življenjsko zavarovanje pri Prvi je oblikovano tako, da vam in vaši družini pomaga zagotoviti finančno varnost v različnih nepredvidljivih življenjskih okoliščinah. V osnovi je namen življenjskega zavarovanja, da vas zaščiti pred finančnimi posledicami neprijetnih in nepredvidljivih dogodkov, kot so na primer smrt, težke bolezni, invalidnost, trajna ali samo začasna nesposobnost za delo oz. za zagotavljanje nemotenega dotoka dohodka.

Izberite življenjsko zavarovanje za vas in vaše najdražje
Prva zavarovalnica je pripravila različne pakete, ki pokrivajo različne starostne skupine in različne namene zavarovanja.
• Riziko življenjsko zavarovanje – Prva varnost, ki postavi življenje na prvo mesto in s tem poskrbite za prihodnost svojih najbližjih.
• Prva varnost senior – Za vse stare od 50 do vključno 80 let, ki ne želite svojih družinskih članov bremeniti s pogrebnimi in drugimi zapuščinskimi stroški. Izberite dosmrtno življenjsko zavarovanje za starejše. Prva varnost senior vam poleg omenjenega omogoča, da si izberete možnost z dodatno finančno zaščito za primer raka.
• Varčevanje v naložbenih skladih – Prva prava naložba, ki je primerna kot štipendija za otroke ali vnuke, dodatek k pokojnini, potovanje, nov avto, ki ga že dolgo načrtujete ali pa preprosto za udobnejši vsakdan. Ne glede na to, kakšne so vaše sanje danes, izpolnite si jih v prihodnosti.
• Naložbeno življenjsko zavarovanje – Prva futura, ki vam omogoča varčevanje za dodaten vir prihodkov v prihodnosti ter tako vam in vašim najdražjim omogoča brezskrbno prihodnost v vseh nepredvidljivih življenjskih okoliščinah.

Zakaj sploh potrebujete življenjsko zavarovanje?
Vsakdo potrebuje življenjsko zavarovanje, da si ob neprijetnih dogodkih zagotovimo finančno varnost. Ljudje živimo v različnih življenjskih okoliščinah in skozi čas se naše okoliščine spreminjajo. Ko se prvič zaposlimo, ko si ustvarimo družino, ko oblikujemo načrte za prihodnost, ko se upokojimo – v vsakem od življenjskih obdobij, se naše potrebe, želje in odgovornosti spreminjajo. Prav tako pa se spreminjajo tudi naše finančne zmožnosti in na drugi strani tudi obveznosti ter nenazadnje želen življenjski standard. Da bi v vseh posameznih obdobjih lahko ohranili finančno varnost tudi v primeru nepredvidljivih in neprijetnih dogodkov, lahko poskrbite z ustreznim življenjskim zavarovanjem. Tovrstno zavarovanje se uvršča med najbolj razširjena in raznolika zavarovanja na trgu, kar posledično povzroča težave pri izbiri pravega. Zato je pomembno, da si pri izbiri najprimernejšega življenjskega zavarovanja vzamete čas za razmislek in ugotovite, kje prepoznate v vašem življenju največja tveganja, koga želite zavarovati in kaj želite s samim z zavarovanjem doseči.

življenjsko zavarovanje

Razlogi za sklenitev življenjskega zavarovanja
Vsak posameznik ima različne razloge, zakaj sklepa življenjsko zavarovanje. V nadaljevanju so predstavljeni trije najpogostejši razlogi, ki vam bodo pomagali pri odločitvi, da tudi vi sklenete zavarovanje. Najpogostejši razlogi so:
• zagotovitev varnosti najdražjim v primeru vaše bolezni ali smrti,
• zagotovitev lastne socialne varnosti, da v primeru daljše odsotnosti z dela zaradi bolezni ali brezposelnosti, ohranite življenjski standard, ki ga imate danes in ste ga vajeni,
• varčevanje in zagotovitev dodatnih finančnih sredstev za uresničitev ciljev v bližnji ali daljni prihodnosti.

Prva omogoča tudi zavarovanje kredita z življenjskim zavarovanjem, ki je boljša odločitev od zavarovanja kredita pri banki
Ne glede na to, kater kredit boste najeli pri banki, bo ta od vas zahtevala, da v njeno korist ustanovite tudi zavarovanje s plačilom zavarovalne premije ali pa s hipoteko. Omenjeno zavarovanje bo v primeru vaše smrti ali morebitnega neplačevanja obrokov kredita, varovalo le banko, a hkrati ne bo zaščitilo vaših bližnjih, ki bodo morali kredit vseeno odplačati. Zato, če želite vaše bližnje zaščiti pred vašimi dolgovi, boste za njih zagotovo najbolje poskrbeli, če boste sklenili riziko življenjsko zavarovanje.

Kako si določite najbolj primerno zavarovalno vsoto za vaše življenjsko zavarovanje?
Odgovor na to vprašanje je zelo pomemben, zato vam predlagamo, da ko razmišljate o izplačilu zavarovanja, ki bi bilo primerno za vaše najbližje, upoštevajte vse svoje trenutne in morebitne dolgove, ki jih načrtujete danes ter seveda izpad vašega osebnega dohodka. To so običajno tista finančna bremena, s katerimi bi se morali vaš partner in otroci soočiti ob vaši smrti. Da jih vaši dolgovi ne bi nikoli bremenili, hkrati pa izpad dohodka ne bi poslabšal njihovega standarda, naj bo to vaša osnova za izračun zavarovalne vsote za izbrano življenjsko zavarovanje. Izračun si lahko olajšate tako, da obiščete spletno stran Prva zavarovalnica in kliknete gumb »Info izračun« ter takoj izveste, kakšna bi bila idealna osnova vaše zavarovalne vsote.

Hkrati pa bi vas radi opozorili na še nekaj zelo pomembnega, ne odlašajte s sklenitvijo življenjskega zavarovanja. S sklenitvijo danes si boste prihranite mnoge skrbi in zaživite bolj sproščeno. Verjemite lažje bo tudi vašemu partnerju in otrokom, ker bodo vedeli, da ob nepredvidljivem neprijetnem dogodku za njimi stoji življenjsko zavarovanje, ki jim bo nastalo situacijo vsaj malo olajšalo. Zato se danes odločite preudarno in pametno ter poskrbite za brezskrben jutri vas in vaših najdražjih.

Prispevki iz iste kategorije: