Streč folija

Streč folija – trendi v proizvodnji in uporabi

Stretch folija je plastičen film, ki se izdeluje iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE) s postopkom ekstrudiranja. Na spletni strani kammtrade.si oddajte naročilo za nakup streč folije. Navadno se streč folija navije na kartonske tulce. Obstaja več imen za stretch folijo, med drugim ovijalna, raztegljiva, povijalna, streč folija, strech ali embalažna. Streč folija se običajno uporablja za ovijanje palete, s čimer pritrdimo izdelke na paleto in jih zaščitimo pred zunanjimi vplivi in nepooblaščenimi posegi. Primerna je za prevoz izdelkov med proizvodnimi fazami, za skladiščenje in transport iz kraja v kraj. Na voljo so različne širine, debeline in vrste stretch folije.

Različne vrste stretch folije za različne aplikacije

Stretch folijo delimo na tri osnovne vrste: standardno, tehnično in prestretch folijo ter na njihove izpeljanke. Pri izdelavi folije se lahko uporabljajo tudi različne primesi, kot so UV-odporna, prezračevana, antistatična, prosojno ali neprosojno barvna. Barvne stretch folije so idealne za palete, ki jih je treba ločiti od drugih v skladišču.

Različne aplikacije zahtevajo uporabo različnih vrst, debelin in širin stretch folij. Proizvajalci se osredotočajo na zmanjšanje obremenjevanja okolja in zmanjšanje količine odpadkov z izdelavo močnejše in tanjše folije. Tanjša streč folija ima manjšo okoljsko obremenitev, zavzame manj prostora pri transportu in v skladišču ter cenejša za proizvodnjo. Poleg tega je v trendu tudi uporaba mnogoslojne folije, ki nudi odličen oprijem in je odporna proti trganju in pretrganju. Uporabnik lahko z uporabo takšne folije zmanjša stroške pakirnega materiala, hkrati pa še vedno zagotavlja varnost palete, paketa ali pošiljke.

Različne potrebe zaščite zahtevajo različne vrste stretch folije

Naloga podjetja Kamm trade je pomagati strankam najti najbolj stroškovno učinkovito stretch folijo glede na njihove potrebe. Običajno kupci ocenjujejo nakup stretch folije glede na ceno role ali ceno na kilogram. Vendar pa dejanski strošek uporabe folije določa strošek na ovito paleto ali paket. Če tega stroška ne upoštevate, vaše podjetje morda izgublja priložnosti za prihranek.

Streč folija

Kljub različnosti debelin, dolžin in razteznosti se pri kupcih pogosto uporablja enaka streč folija za različne potrebe zaščite v podjetju, čeprav ni primerna za vse aplikacije. To je deloma posledica nekaterih pogostih napačnih predstav o stretch foliji, kot so: da je večja debelina folije enaka močnejšemu filmu in manjšemu številu ovojev; da več ovojev na paleti zagotavlja večjo varnost in stabilnost; da ena vrsta folije ustreza vsem aplikacijam; da je večji raztezek enak boljšemu filmu.

Zakaj izbira najcenejše folije ni vedno najboljša izbira?

V resnici mora biti streč folija za ovijanje palet močna, fleksibilna in zanesljiva. Preveč ovijanja palet s folijo lahko privede do zapravljanja materiala in plačila več kot potrebujete. Nekatere vrste raztegljivih folij so primernejše za nekatere aplikacije od drugih, zato je pomembno izbrati pravo folijo za pravilno uporabo in s tem zmanjšati odpadke in stroške. Sposobnost raztezanja filma ni edini dejavnik pri ovijanju palete, saj preveč raztezanja lahko zmanjša učinkovitost paletizacije, če ni pravilno usmerjeno.

Pravilno izbrana streč folija lahko podjetjem prinese večjo učinkovitost pri pakiranju in znatne prihranke pri stroških embalaže. Zato se lahko stranke zanesejo na podjetje Kamm, da bodo poskrbeli za njihovo embalažo in se sami osredotočijo na svoje poslovanje. Njihov cilj je zagotoviti podjetjem kakovostno embalažo po konkurenčnih cenah. Na zahtevo strank lahko folijo tudi potiskajo z njihovim logotipom, kar dodatno poudari pripadnost znamki.

Mnogoslojna streč folija ima več plasti kot standardna in je izjemno trdna ter odporna na trganje in luknjanje. Te lastnosti omogočajo uporabo tanjšega filma za ovijanje, kar zmanjša stroške brez izgube učinkovitosti. Njihove folije z nizko mikronažo so izdelane z uporabo nano tehnologije in ponujajo izjemne lastnosti, ki omogočajo manjšo porabo skupaj z visoko kakovostno embalažo.
Na voljo je folija za ovijanje, ki se lahko ročno ali strojno uporablja. Ročne role so na voljo v debelinah od 12μm do 8μm, medtem ko se strojne role prodajajo v debelinah od 8μm do 30μm. S tem materialom lahko izdelajo celo mini stretch folijo debeline 12μm in v različnih širinah.

Mini stretch folija – priročna rešitev za učinkovito pakiranje in transportiranje izdelkov

Mini stretch folije so majhne in lahke za uporabo, zato so zelo priročne. Zaradi lastne proizvodnje lahko izdelajo rolo po željah posameznega kupca glede na potrebe po širini, dolžini, barvi in pakiranju. Najpogostejše širine rolic so 100mm, 125mm in 250mm ter so vedno na zalogi in pakirane v karton.

Mini stretch folijo se priporoča, da jo uporabljate skupaj z ugodnimi odvijalci. Ti odvijalci pomagajo zmanjšati trenje med tulcem in rokami med postopkom ovijanja in vam tako prihranijo čas, denar in bolečine. Če želite doseči učinkovitejše in stroškovno ugodnejše pakiranje, se priporoča uporaba ročnih odvijalcev za ročne role z maso 3 kg in 5 kg, ki so lahko iz kovine ali plastike.

Stretch folija je material, ki se uporablja za zavarovanje izdelkov pred vlago, umazanijo, prahom, pogledi in neželenimi posegi. Zato je izjemno uporabna za shranjevanje in transport izdelkov. S pravim odvijalcem je stretch folija lahko nepogrešljiv pripomoček pri proizvodnji ali skladiščenju v industriji. Podjetje ponuja hiter in učinkovit dostop do nabora stretch folij ter zagotavlja hitro dostavo vseh izdelkov iz zaloge po Sloveniji in tujini. Postopek ovijanja s stretch folijo se lahko izvaja na dva načina, bodisi ročno ali strojno. Pri raztezanju se stretch folija prilagodi obliki izdelka.

Prispevki iz iste kategorije: